Treska na grilu

S grilovanou treskou se příliš často nesetkáme, ale tento způsob úpravy rozhodně stojí za vyzkoušení. Výrazná struktura tresčího masa grilováním ještě více vynikne a spolu s olivovým olejem nám poskytne nevšední chuťový zážitek. 

Budete potřebovat

 

Pracovní postup

  • Namočenou a odsolenou tresku rozdělte na porce a vložte do držáku na grilování ryb a položte na rozehřátý gril.
  • Grilujte zprudka (pokud necháte maso dlouho na ohni, vysychá).
  • Opečte z obou stran.

 

Podávejte polité kvalitním olivovým olejem. Jako příloha je samozřejmě vynikající zelenina.

Grilování

 Víno

Rybí maso, grilování a posezení venku si přímo říká o svěží, lehké a jemně perlivé Vinho Verde, které vyrostlo na pobřeží Atlantického oceánu.

Vinho VerdeVinho Verde