Pečená treska na rozmarýnu s omáčkouRecept na pečenou tresku na rozmarýnu s omáčkou

Budete potřebovat

  • sušená treska
  • 1 snítka rozmatýnu
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti


na omáčku

  • 1 šálek mléka
  • 3 polévkové lžíce másla
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • muškátový oříšek a oregano dle chuti

 

 Pracovní postup

  1. Tresku předem namočte a odsolte.
  2. Tresku zprudka opečte.
  3. Do zapékací mísy nalejte olej, přidejte trochu rozmarýnu, vložte tresku. POZOR tresku nesolte, je již dostatečně slaná.
  4. Pokapte olivovým olejem a posypte rozmarýnem.
  5. Pečte při teplotě 180 st.C 20 - 30 min.
  6. Oloupané brambory nastrouhejte na nudle, vysušte, promíchejte s máslem, solí a pepřem a zprudka opečte na oleji. Po osmažení olej osušte.
  7. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte mouku a promíchejte. Přidejte mléko a povařte. Přidejte muškátový oříšek a oregano.

Pečená treska na rozmarýnu s omáčkou Pečená treska na rozmarýnu s omáčkou Pečená treska na rozmarýnu s omáčkou Pečená treska na rozmarýnu s omáčkou Pečená treska na rozmarýnu s omáčkou Pečená treska na rozmarýnu s omáčkou Pečená Pečená Pečená treska na rozmarýnu s omáčkou Pečená treska na rozmarýnu s omáčkou

Víno

Ke světlému, ale přesto výraznějšímu masu tresky doporučujeme bílé Monte Velho, které ji skvěle doprovodí svojí plnou a zároveň svěží chutí s minerálními tóny.

Monte Velho White

 

Zajímavým protikladem krémové chutí bílé omáčky by také mohla být svěží a ovocná chuť lehkého červeného vína Palmela z poloostrova Setúbal.

Palmela D.O. 2012