Pečená treska s paprikouPečená treska na bílém víně s paprikou

Budete potřebovat

  • 4 kusy tresky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cibule
  • ½ zelené papriky
  • ½ červené papriky
  • 2 dl olivového oleje
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 polévková lžíce nasekané petrželky

 

 Pracovní postup

  1. Tresku předem namočte a odsolte.
  2. Vymastěte zapékací mísu ol.olejem
  3. Vložte tresku kůží dolů
  4. Potřete utřeným česnekem
  5. Posypte cibulí nakrájenou na měsíčky a paprikou nakrájenou na proužky.
  6. POZOR tresku nesolte, je již dostatečně slaná.
  7. Polejte olivovým olejem a bílým vínem.
  8. Pečte v troubě při 180 st.C 20-30 min.
  9. Podávejte sypané sekanou petrželkou.

Pečená treska s paprikou Pečená treska s paprikou Pečená treska s paprikou Pečená treska s paprikou Pečená treska s paprikou Pečená treska s paprikou Pečená treska s paprikou

Víno

K světlému, ale přesto výraznějšímu masu tresky doporučujeme bílé Monte Velho, které ji skvěle doprovodí svojí plnou a zároveň svěží chutí s minerálními tóny.

Monte Velho White