Treska á BrásTreska á Brás a Monte Velho

Oblíbený a velmí častý způsob přípravy tresky. Recept údajně pochazí z Lisabonské čtvrti Bairro Alto.  

Budete potřebovat

 

 Pracovní postup

  1. Tresku předem namočte a odsolte.
  2. Na pánev nalejte trochu olivového oleje, přidejte cibuli nakrájenou na proužky a česnek na kolečka.
  3. Přidejte tresku. POZOR tresku nesolte, je již dostatečně slaná.
  4. Na druhé pánvi na oleji osmažte brambory, které jste před tím nakrájeli na tenká kolečka (chipsy).
  5. Hotové chipsy přidejte do pánve s treskou a zalejte rozšlehanými vejci, míchejte velice opatrně vidličkou.
  6. Podávejte posypaná petrželkou a černými olivami

Treska á Brás Treska á Brás Treska á Brás Treska á Brás Treska á Brás Treska á Brás Treska á Brás Treska á Brás Treska á Brás

Víno

K světlému, ale přesto výraznějšímu masu tresky doporučujeme bílé Monte Velho, které ji skvěle doprovodí svojí plnou a zároveň svěží chutí s minerálními tóny.

Monte Velho White