Lasagne s kuřecím masem

Lasagne s kuřecím masem

Budete potřebovat

  • ½ kuřete
  • 1 mrkev
  • 2 menší cibule
  • 1 svazek natě z petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dl oliv.oleje
  • 1 bobkový list
  • 1 dl bílého vína
  • 2 zralá rajčata
  • 4 lžíce rajčatové pasty
  • 2 lžíce nakrájených černých oliv
  • 250 g listů lasagní
  • sůl, pepř
  • 50 g strouhané mozzarelly

 

Jak na to 

  1. Omyté čtvrtky kuřete dejte do hrnce s vroucí vodou, osolte, přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a polovinu petržele. Vařte dokud nepůjde maso od kosti.
  2. Maso vytáhněte, odstraňte kůži a kosti a nakrájejte na kousky.
  3. Druhou cibuli a česnek nakrájejte a osmahněte na olivovém oleji spolu s bobkovým listem. Když cibule zesklovatí, přidejte nakrájené maso a zalijte vínem. Promíchejte a přidejte oloupaná a semen zbavená pokrájená rajčata. Dále přidejte rajčatovou pastu a zbytek pokrájené petrželky a nakrájené černé olivy.
  4. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Dno zapékací mísy lehce potřete olivovým olejem a položte 2 listy lasagní (pokud je uvedeno na obalu, že je nutné je nejdříve vařit ve slané vodě, připravte si je v průběhu vaření směsi). Naneste část směsi, položte další vrstvu lasagní, postup opakujte. Poslední vrstva musí být listy lasagní, ty posypte nastrouhanou mozzarellou. Dejte zapéct do trouby na 180 °C.

 

Víno

Lasagne se dobře snoubí s výraznějším bílým vínem, stejně jako s lehkým a ovocitým červeným.

Monte Velho White 2012Alandra Red 2012