
Zapečená rajčata plněná tuňákem
Jednoduchý recept, jehož výsledkem je lahodné a lehké jídlo.
Budete potřebovat
- 4-5 větších rajčat
- 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji
- 2 větší žampiony (nebo malá plechovka krájených žampionů)
- 1 stroužek česneku
- kvalitní olivový olej
- 2 lžíce oregána (nebo bazalka, pokud jí dáváte přednost)
- sůl a pepř – dle chuti
- 50 g strouhané mozzarelly
Pracovní postup krok za krokem
- Omytým rajčatům odkrojte horní část a opatrně je lžičkou vydloubejte. Pak je položte skrojenou částí na ubrousek, aby vytekla všechna šťáva. Odkrojené horní části dejte také stranou.
- Pokud použijete čerstvé žampiony, omyjte, oloupejte a nákrájejte je na menší kousky. Dejte dusit do menšího hrnce s trochou vody.
- Pokrájejte na kostičky to, co jste vydlabali z rajčat. Do menšího hrnce nebo na pánev nalejte olivový olej a přidejte pokrájené středy rajčat a česnek nakrájený na plátky.
Vadí-li Vám vadí ostrá chuť česneku, můžete použít jemnou česnekovou pastu.
- Chvíli poduste a poté přidejte maso z tuňáka, které jste před tím pomačkali vidličkou, aby se rozpadlo na malé kousky, a žampiony.
- Dochuťte solí, pepřem a oreganem.
- Rajčata obraťte, ochuťte je solí, pepřem a oregánem a naplňte hotovou směsí. Nakonec je posypte strouhanou mozzarellou a opatrně zaklopte odkrojenými plátky.
- Zapékací mísu potřete olivovým olejem a vložte naplněná rajčata.
- Pečte ve středně vyhřáté troubě asi 15 min, ale průběžně kontrolujte. Rajčata nesmíte zcela upéct, aby nezačala praskat a rozpadat se.
K tomuto jídlu se skvěle hodí bílé víno.



Dobrou chuť!
Následujte nás