Ryby pro zdraví

Odborníci doporučují konzumovat ryby alespoň dvákrát za týden. Konzumace ryb je vysoce prospěšná pro srdce, nervovou soustavu, svalstvo a kosti. Obohatit si jídelníček konzervovanými rybami je to nejjednodušší, co můžeme pro své zdraví udělat.

Omega 3 jsou nezbytné pro náš organismus a právě ryby žijící v chladných vodách, zejména sardinky, jsou bohaté na Omega 3. Pravidelná konzumace stravy bohaté na tyto kyseliny redukuje riziko srdečních a mozkových příhod. Doporučené množství tučných ryb, které bychom měli týdně zkonzumovat, je 400 g.

Tučné ryby, například sardinky a makrely, jsou také přirozeným zdrojem vitamínu D, jenž umožňuje  našemu tělu vstřebávat vápník, minerální látku nezbytnou pro silné kosti.

Konzervované ryby jsou také zdrojem kvalitních bílkovin a vitamínu B12.


Online vinotéka

RÁDI VÁM PORADÍME

602 545 668

vinoteka@umporto.cz

Kontaktní formulář

Štítky

sekt